Spotty
Beveilig je
Aanmelden

Tips bij problemen

Misschien vindt u ook informatie in volgende documenten:

Ik heb een gratis sticker ontvangen maar kan deze niet registreren

Controleer de gebruiksvoorwaarden van uw gratis staal. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat deze enkel bedoeld is voor nieuwe gebruikers, terwijl u al een bestaande gebruiker bent. Het is ook mogelijk dat deze niet gebruikt kan worden in combinatie met andere acties waarvan u reeds gebruik heeft gemaakt.

Ik probeer de QR code te scannen met mijn telefoon, maar er gebeurt niets

Heeft u wel een QR code app op uw toestel geïnstalleerd? U moet deze app starten en dan de code scannen, het scannen werkt niet met de gewone “camera” toepassing.
In de “app stores” van Apple, Google, Microsoft en andere leveranciers vindt u meerdere gratis apps om QR codes te scannen.
Bij goedkope telefoons is het mogelijk dat de camera niet van voldoende kwaliteit is om kleinere codes te scannen. In dat geval kan de vinder nog steeds de code van 8 tekens manueel intypen in een web browser, via www.spotty.eu.

Ik probeer de NFC code te scannen met mijn telefoon, maar er gebeurt niets

Voor het scannen van NFC “tags” heeft u een app nodig. In de “app stores” van Apple, Google, Microsoft en andere leveranciers vindt u meerdere gratis apps om NFC tags te scannen.
Het is ook mogelijk dat de afstand tussen uw telefoon en de draadloze tag te groot is of dat er metaal vlakbij is wat de werking verstoort. Doe eens een test met een tag in direct contact met uw telefoon.
Tenslotte, consulteer de handleiding van uw telefoon of installeer een app om te testen of uw toestel wel degelijk voorzien is van een NFC antenne.
U moet ook weten dat de standaard Spotty NFC tags niet op metaal aangebracht kunnen worden.

Het scannen van de QR of NFC code werkt wel, maar daarna gebeurt er niets

Bent u wel online met uw telefoon? U dient een Internet verbinding actief te hebben, ofwel via het publieke telefoonnetwerk ofwel via een draadloos netwerk bij uw thuis of bedrijf.